söndag 3 mars 2013

Snart börjar FN:s 57:e kvinnokommission i New York

FN:s kvinnokommission, CSW, hålls varje år i New York. I år är temat som FN:s medlemsstater ska diskutera "elimineringen av våld mot kvinnor och flickor", ett ämne som gör att det känns extra viktigt för Roks att vara på plats.

I år deltar Roks ordförande Angela Beausang som sakkunnig expert på ämnet i jämställdhetsminister Maria Arnholms delegation. Förutom Angela deltar Roks vice ordförande Malin Olsson, styrelseledamot Beatrice Unander-Scharin och pressekreterare Anna Holmqvist under konferensens två veckor. Vi kommer att turas om att berätta om allt som händer, så häng med här på bloggen!

Roks kommer också att arrangera 4 egna evenemang under konferensens första vecka.

I dag samlas alla NGO:s, alltså intresseorganisationer, för en heldag med information och förberedelser för konferensen.

Vill du veta mer om CSW, vad som ska diskuteras och varför det är viktigt så kan du läsa det öppna brev till jämställdhetsministern som Roks och resten av den svenska kvinnorörelsen undertecknat: http://feministisktperspektiv.se/2013/02/09/oppet-brev-till-jamstalldhetsministern-oka-engagemanget-mot-valdet-mot-kvinnor/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar