fredag 8 mars 2013

NGO-mingel med kvinnor som gör skillnad

Bineta Diop, Senegal, tar emot Women of Distinction 2013 Awardee från ordföranden i NGO CSW/NY Soon-Young Yoon
En särskild mottagning arrangerades för alla oss NGO:s som ville passa på att träffas under lite festliga former under CSW - NGO CSW Forum Reception. Kazakhstans ständiga representation till FN stod värd för tillställningen. En prisutdelning - "Women of Distinction 2013 Awardee" - ägde också rum och kvinnan som mottog detta pris för att ha gjort skillnad var Bineta Diop, grundaren och ledaren för FAS (Femmes Africa Solidarité). År 2011 var hon listad av TIME Magazine som en av de 100 mest inflytelserika kvinnorna i världen, för att ha varit ledare för flera fredsprojekt i Afrika, bland annat Kongo och Burundi. Bineta nämnde utnämningen i the Times i sitt tal, men ville framhålla att den främsta utnämningen av alla är när kvinnor erkänner kvinnor, som här.
Färgsprakande buffé

Roks hade flera intressanta diskussioner med kvinnor från andra länder, där vår ideologi kring prostitution väckte både nyfikenhet och skeptisism. Envist förklarade vi varför vi aldrig talar om "sexarbetare" (eftersom det inte är ett yrke) och varför vi inte heller säger "prostituerade" om kvinnorna (eftersom det inte är en identitet), utan att vi istället använder begreppet "kvinnor i prostitution" för att markera att det är ett tillfälligt tillstånd de är försatta i, av män som utnyttjar deras belägenhet.


Beatrice (till höger) i nationaldräkt

Kvällen till ära var nationaldräkt anbefallen, så därför hade Bea klätt sig som svenska skidlandslaget skulle gjort (trodde hon) :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar