tisdag 5 mars 2013

Arbeta tillsammans - Sveriges officiella side event

Som en del i regeringsdelegationen fick Roks talartid på det svenska officiella side-eventet i FN-byggnaden. Rubriken var ”Arbeta tillsammans – Sveriges sektorsövergripande strategi för att förebygga och reagera på våld mot kvinnor och flickor”.

Den nya jämställdhetsministern Maria Arnholm (FP) inledde seminariet och glädjande för oss talade hon konsekvent om ”mäns våld mot kvinnor”, inte relationsvåld, ”domestic violence” (familjevåld) eller något annat utslätat begrepp…

Angela, som ju är Roks representant i delegationen, talade bland annat om hur Roks arbetat som pionjärer med att möta kvinnor utsatta för mäns våld. Hur vi har använt kvinnojourernas erfarenheter för att lyfta problem till politiken för att få till lagstiftning på området och konkret försöka förbättra för alla kvinnor, tjejer och barn.

Övriga deltagare i panelen var Carina Ohlsson (SKR), Gertrud Åström (Sveriges Kvinnolobby), Kerstin Bynander (Nationella samordningen mot våld i nära relationer) och Carolina Wennerholm (SIDA).






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar