måndag 8 mars 2010

Svensk Moder Jord-ambassadör möter Drottningmoder från Harlem

När svenska Gröna Kvinnor arrangerade side-event under rubriken "Transforming Economic Structures - for gender-equal and sustainable development" bistod EWL:s vice president Martine Lévy för att tala om den finansiella krisen och dess effekter på kvinnor i EU. Könskvotering som ett framgångsrikt verktyg framhölls, och med tanke på att det endast sitter 18 % kvinnor i de nationella parlamenten finns ett stort behov. Norge toppar FN:s index-lista över jämställdhet, och succén med kvotering till bolagsstyrelser hyllas överallt. En häftig gumma trädde fram efter seminariet och presenterade sig som "Drottningmodern" Dr Delois Blakely, borgmästare i Harlem och "Ambassador of Goodwill to Africa". Hon berättade att hon varit i Sverige flera gånger och där träffat kronprinsessan Victoria. Hon propsade på att bli fotograferad så jag föste ihop henne med vår egen Moder Jord-ambassadör Ewa Larsson som höll i seminariet. Perfect match!

3 kommentarer:

  1. Moder Jord-ambassadör är en mäktig titel! Stor kvinnodagskram på dig!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det en mäktig titel! Vet inte om Ewa själv titulerar sig så, men jag tyckte att den passade ;)) Lycka till på alla Kvinnodags-arrangemang där hemma!

    SvaraRadera
  3. Tack för den fina bilden och texten Malin. Att bli titulerad som ambassadör för allt som växer och gror känns hedersamt.
    I går på ett seminarium sa en äldre man från ett parti som inte längre tycker jämställdhet är viktigt att:"Ingen blir omvald som vill ändra på allt". Vi var flera som aldrig tidigare träffats som bara stönade. För det är precis det som många vill, ändra på allt och lyfta andra värden för en hållbar framtid. Gröna kvinnors idérapport finns att ladda ner på: www.gronakvinnor.se Hälsar ewa larsson

    SvaraRadera