lördag 4 maj 2013

Nu har Roks årsmöte börjat

I år håller Roks sitt årsmöte i Haparanda. Mötet arrangeras av Kvinnojourer i Norrbotten tillsammans med värdinnejouren Vera i Haparanda, och Kalix kvinno- och tjejjour.

Över 130 deltagare, varav 43 röstberättigade ombud finns på plats här uppe i norr och i två dagar ska vi diskutera, fatta viktiga beslut och välja nya representanter till Roks styrelse.



Efter att årsmötet inletts med Tornedalssången, och ett tal av Eva Engman, ordförande för Kvinnojourer i Norrbotten, så hölls en tyst minut för de kvinnor som dödades under 2012 av män de haft en relation med.

Sedan inledningstalade Roks ordförande Angela Beausang. Hon pratade om året som gått, om Roks fokus på äldre kvinnor, om hur aktiva tjejjourerna varit under året och mycket mer. Men hon talade också om sin oro inför jourernas framtid, när de inte går de långsiktiga ekonomiska medel som de förtjänar. Hon talade också om den höga kvalitet som kvinno- och tjejjourernas arbete håller, och möttes av rungande applåder från deltagarna.

Nu börjar de officiella mötesförhandlingarna. Just nu presenterar valberedningen sitt arbete med att ta fram förslag på nya styrelseledamöter och revisorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar