onsdag 23 februari 2011

Inte alla katoliker är abortmotståndare - Catholics for Choise talade för reproduktiva rättigheter

Kvinnors rätt till säkra aborter och likabehandling oavsett sexuell läggning var ämnen som togs upp när den norska paraplyorganisationen FOKUS, Forum för kvinnor och utveckling, hade ett kvällsseminarium. Jacqueline Nolley från Catholics for Choise framhöll (för oss fördomsfulla?) att "några hundra män i Vatikanen är inte representativa för oss". Catholics for Choise arbetar för de katoliker som är för reproduktiva rättigheter. Hela 27 % av alla kvinnor som genomgår abort i USA är katoliker. Skrämmande perspektiv gavs från El Salvador där kvinnor som får missfall misstänks för abort och kan dömas till 30 års fängelse!
Carrie Sheiver från "1 in 9 Campaign"* talade om situationen för lesbiska kvinnor i Sydafrika, där homosexuella var kriminella fram till 1998. "Korrigerande massvåldtäkter" på lesbiska (mestadels svarta) kvinnor är så vanligt i landet som kallas "Rape Capital of the World". En av fyra sydafrikanska män medger att de våldtagit någon, enligt en undersökning.

*Fakta: 1 in 9 Campaign syftar på att endast en av nio våldtagna kvinnor i Sydafrika polisanmäler våldtäkten.

1 kommentar:

  1. Troende katoliker lär vara abortmotståndare. Våldtäkter har inte ett dugg med aborter att göra, skulle en troende katolik anse även om man då mycket väl kan förstå mammans ångest. Man har inte rätt att ta ett barns liv för att pappan var en skitstövel. Tycker man det så är man kanske FÖDD katolik, men katolik i hjärtat är man knappast.

    Ni kan gott fortsätta ogilla den katolska läran om ni gör det för att den katolska läran är mot abort.

    /Kvinnlig katolik

    SvaraRadera