lördag 21 april 2012

Angela inledde årsmötet


Roks ordförande Angela Beausang inledde årsmötet med att hälsa alla välkomna. Eftersom Mona Sahlin, som skulle varit invigningstalare, tyvärr fått förhinder, läste Angela upp den hälsning hon skickat till Roks jourkvinnor och -tjejer.

Sedan berättade Angela om allt spännande som hänt under 2011. Rapporten om fruimport som ledde till att regeringen tillsatte en utredning, den lyckade vårdnadskonferensen, och allt annat som Roks jobbat med.

- Roks är på banan! Vi blir ofta tillfrågade att delta, eller ge våra synpunkter på olika projekt och verksamheter. Det är jättekul, och jag säger ja till allt, sade hon.

150 kvinnor och tjejer är på plats på Hotell Radisson Blu Arlandia och nu kommer snart årsmötesförhandlingarna att öppna officiellt. Senare i dag kommer deltagarna att debattera och diskutera de 10 motionerna som våra medlemsjourer lagt. Det gör de på Roks påverkanstorg, en modell som vi lånat från scoutrörelsen. Under två timmar minglar deltagarna runt på torget, som består av skärmar med information och yrkanden från varje motion. Därefter återsamlas de i plenum för att fatta beslut, men det blir när årsmötet fortsätter i morgon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar