måndag 28 februari 2011
Nytt NGO-möte på "Reppen"
Vi rivstartar veckan med kvinnors slaveri i sexhandeln
Filmen "Not for sale" är 30 minuter lång och går att beställa på www.notforsalefilm.com
Under-Secretary-General of the UN: Michelle Bachelet
Machofabriken lanserad internationellt!
Passionerad politik: Charlotte Bunch's liv och arbete
CATW ställer företagen mot väggen
Succé för den nordiska modellen!
Malin Olsson modererade seminariet, Angela Beausang presenterade utvecklingen i Sverige och den utvärdering som skett, Agnete Ström från Kvinnefronten talade om hur de arbetat inför den norska lagstiftningen och Gudrun Jonsdottir från Stigamot berättade om den isländska varianten.
fredag 25 februari 2011
UN Women offentligt sjösatt ikväll!
torsdag 24 februari 2011
MAPP bjöd på feministiskt klarspråk om prostitution


Vi kände oss verkligen hemma på detta seminarium och CATW, The Coalition Against Trafficking in Women, som stod för inbjudan gjorde stor reklam för vårt side event i morgon.
Mingel hos den svenska ambassadören
onsdag 23 februari 2011
På besök på den svenska representationen

En del av de svenska representanterna från NGO:s deltog också för att delge varandra information. Från vänster Emma Larsson (SKL), Malin Olsson (Roks), Gertrud Åström (SKL), Karin Åmossa (Lärarförbundet), Inger Malm (SKL) och Klas Hyllander (Män för jämställdhet).
Angela i livlig diskussion med holländskor om prostitution
Den turkiska premiärministern Erdogans hustru var tydligen ett dragplåster och fick mycket press.
Inte alla katoliker är abortmotståndare - Catholics for Choise talade för reproduktiva rättigheter
Carrie Sheiver från "1 in 9 Campaign"* talade om situationen för lesbiska kvinnor i Sydafrika, där homosexuella var kriminella fram till 1998. "Korrigerande massvåldtäkter" på lesbiska (mestadels svarta) kvinnor är så vanligt i landet som kallas "Rape Capital of the World". En av fyra sydafrikanska män medger att de våldtagit någon, enligt en undersökning.
*Fakta: 1 in 9 Campaign syftar på att endast en av nio våldtagna kvinnor i Sydafrika polisanmäler våldtäkten.
Är Sverige en kvinnovänlig stat?
"Runda-bord" på hög nivå
tisdag 22 februari 2011
Ministern och prinsessan på Sveriges seminarium
Vi fick höra av Svenska Afghanistankommitténs Johanna Fogelström att fem miljoner flickor i Afghanistan saknar utbildningsmöjligheter. Det beror på flera saker. Det är långa och farliga vägar till skolan, som anses för osäkra för flickor. Det finns alldeles för få kvinnliga lärare, vilket gör att flickor över nio år måste sluta skolan då manliga lärare är tabu.
Vernor Munôz, FN:s speciella rapportör 2004-2010 för rätten till utbildning, menade att utbildning måste inkludera jämställdhet. "Så länge man inte inkluderar maskulinitet i de officiella dokumenten så är det inte många länder som inser att det är något att arbeta med."
Vittnen från Haiti nekades tala om våldtäkterna
Fulla av förväntning bänkade vi oss i ett överfullt rum för att lyssna på haitiska kvinnors kamp mot våldtäkter. Döm om vår förvåning då arrangören, MADRE, meddelade att de haitiska kvinnorna som skulle tala blivit nekade visum! Blev månne fruktan för sanningen för stor...? Vi fick dock träffa den karismatiska nya ledaren för MADRE, Yifat Susskind.
måndag 21 februari 2011
All världens frivilligorganisationer samlas för att prata sig samman
Insläppt i FN-byggnaden, äntligen!
Roks bloggar från CSW
Precis som förra året kommer Roks blogga från Kvinnokommissionen i New York. I år är det ordförande Angela Beausang och vice ordförande Malin Olsson som är på plats.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)